Skip to content
HAGEN: Ulefos Hovedgaard sett fra hagen. Stilen hovedgården er bygd i, heter empirestil, og bygningen har en svær kuppel på midten. Den hvite bygningen ligger høyt over Ulefoss og kanalen.

Fra Ulefoss til Vrangfoss

Turen følger kulturstien i Nome, som går fra Ulefoss sluser over Skaraveien til Eidsfoss og Vrangfoss sluser. Fra slusene forsetter stien til steinbruddet, der steinen til Telemarkskanalens største sluseanlegg, Vrangfoss, er tatt ut. Weben forteller historier om kanal og industri gjennom tekst og gamle og nye bilder. Bildet viser Ulefoss Hovedgaard, som vi er innom på denne turen.

Turen fra Ulefoss til Vrangfoss er fin å gå, men du kan gjerne velge å bruke sykkel. Store deler av turen går langs Nasjonal sykkelrute nr. 2. Gangbanen over en av sluseportene i Eidsfoss sluser er gjort breiere slik at sykler kan trilles over den. Strekningen fra Vrangfoss sluser til steinbruddet er ikke egnet for sykkel. Her finner du spørsmålsark som er til bruk under turen. Spørsmålene er laget for skoleelever, men voksne som tar turen, kan også ha glede av dem.

Tilbake til toppen